13 January, 2018 19:30 3e klasse 05 - 17/18 2017/2018 12

Vandaag de eerste competitiewedstrijd na de ‘winterstop’. Een wedstrijd tegen ons tweede team. Na zeven nederlagen op rij hopelijk eindelijk weer eens punten. Aanvallend zitten we erg krap vandaag gezien de afwezigheid van een viertal mannen.

We starten aftastend net zoals ‘het tweede’. Het tempo ligt vrij laag. De winterstop en feestdagen zitten duidelijk nog in de benen. Na enkele minuten is het Remco die het eerste schot lost en dat gaat maar net naast. Na een minuutje of vijf wisselen we door en voeren we het tempo iets op. We zetten meer druk en dat resulteert een foute terugspeelbal achterin bij ‘het tweede’. Marcel profiteert met de 0-1. Daarna zetten we door en komen  we vrij snel op 0-2 via Boy, die de rebound op een schot van Ken binnen werkt. Het tweede kan hier voornamelijk alleen wat afstandsschoten tegenover zetten. Henk is echter goed uit de winterstop gekomen en staat op de juiste plek. We hebben de controle over de wedstrijd in handen. Vlak voor rust komt een bal voor vanaf de rechterkant die vervolgens tergend langzaam door de lucht bij de tweede paal belandt. Daar staat Ken klaar om de 0-3 binnen te werken. Dit is tevens de ruststand. Na rust verwachten we dat ‘het tweede’ uit de startblokken schiet en daar lijkt het ook op. Na tien minuten krijgen we via een mooie actie ook de eerste tegentreffer te verwerken. Een schot in de kruising is zelfs Henk te machtig. Daarna nemen we de regie weer over. We spelen allen een prima pot en niemand verzaakt. Na een paar mooie aanvallen lopen we uit naar 1-4 (Ben) en 1-5 (Marcel). Tussendoor lost Remco weer een aantal kanonskogels, maar het geluk blijft voorlopig uit. Een mooie assist op Roel heeft hij wel in petto. Die zorgt bij de tweede paal voor de 1-6. Het slotakkoord is echter wel voor Remco. Op de counter brengt hij met een bekeken schuiver de eindstand (1-7) op het bord.

Scoreverloop: 0-1 (Marcel), 0-2 (Boy), 0-3 (Ken), rust, 1-3, 1-4 (Ben), 1-5 (Marcel), 1-6 (Roel), 1-7 (Remco).

Doelpuntenmaker(s): Marcel Rumpen (2x), Boy Borchert (1x), Ken van Laar (1x), Ben Beckers (1x), Roel Schroe (1x), Remco Blom (1x).