19 October, 2019 18:30 4e klasse 07 – 19/20 2019/2020 5

Vandaag 19 oktober alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen. We hebben nog geen wedstrijd gewonnen en we snakken naar drie punten. We spelen vandaag thuis tegen het tweede van Cosmos ’78. Dit team heeft nog geen punten.

We spreken af dat we eerst afwachtend spelen om te kijken wat Cosmos kan. Daarnaast gaan we terug naar de basisafspraken van het zaalvoetbal. Vier man verdedigen drie man aanvallen, balletje laten lopen, strak inspelen, tweede paal altijd bezetten en weer plezier krijgen zonder te ‘morren’.

De eerste helft spelen we een gedegen partij waarin we niets weggeven en een groot aantal kansen creëren. Het euvel van de laatste wedstrijden lijkt nog niet weg omdat we van dat aantal kansen er in de 17e minuut maar één benutten. Het is Dennis die weet te scoren na een lange bal van Ron. Ons spel is en blijft goed en we gaan met vertrouwen de rust in met een 1-0 voorsprong.

In de rust spreken we af om, af en toe, wat meer druk te geven omdat daar mogelijkheden liggen. Dat werpt meteen vruchten af. Het lijkt erop dat we het lek boven hebben want we scoren vier keer in het eerste kwartier. Eerst is het weer Dennis die zijn tweede maakt na een splijtende pass van Sander. Daarna combineren Bart en Maarten zich door de verdediging en is het Maarten die scoort. Dan is het de beurt aan Bart om te scoren die alweer door Sander, in de combinatie, vrij voor de keeper wordt gezet. De vierde is een counter waarbij Dennis en Maarten betrokken zijn. Die laatste scoort zijn tweede van de avond. Cosmos scoort in de 19e en 21ste minuut met twee afstandsschoten. Maar het laatste woord is aan ons. Het is Dennis die met een fraai afstandsschot de 6-2 eindstand op het bord zet.

Puike wedstrijd met dik verdiende drie punten, lachende gezichten en een blije coach.

Doelpuntenmaker(s) en scoreverloop:
1-0 (Dennis), rust, 2-0 (Dennis), 3-0 (Maarten), 4-0 (Bart), 5-0 (Maarten), 5-1, 5-2, 6-2 (Dennis).