2 December, 2017 18:30 Beker 2017/2018 4

Wedstrijdverslag Team 3:
Vandaag, 2 december kwartfinale beker tegen ‘Ut Vijfde’. Le Soleil heeft dus zeker één team in de halve finale van de beker dit jaar. Met gelouterde spelers in het team is vooraf al met stelligheid te zeggen dat het een moeilijke, wellicht wel onmogelijke, avond voor ons gaat worden. We spreken voor de wedstrijd af dat we collectief, op eigen helft, en compact gaan verdedigen en gaan ‘loeren’ op uitbraken.

De 1e helft lukt deze tactiek heel goed en krijgen we zelfs meerdere kansen om te scoren. Het scoren lukt ons helaas niet. ‘Ut vijfde’ scoort wel 4 keer waardoor de ruststand van 0-4 is aangetekend.

In de 2e helft wordt de gekozen tactiek helaas niet meer gevolgd, verlaten we de verdedigende stellingen, en gaan we iets te geforceerd op zoek naar een treffer. Hierdoor spelen we ‘ut vijfde’ volledig in de kaart. Zij benutten de ruimte dankbaar en lopen uit naar een geflatteerde 0-10 eindstand. Ook in de 2e helft krijgen we nog enkele opgelegde kansen die helaas niet worden benut.

Ondanks het verlies mogen we elkaar op basis van de 1e helft en het creëren van de kansen toch de complimenten maken. Op naar de volgende wedstrijd.