23 April, 2022 18:30 4e klasse 07 - 21/22 2021/2022 20

Verslag van afgelopen weekend (soleil 6)

Op zaterdagavond 23 april was het dan tijd voor de return tussen Le Soleil 6 – Le Soleil 7. Na een overwinning door de heren van team 6 vorig weekend waren de heren van team 7 gewaarschuwd. Zij namen dan ook versterking mee naar de return, een verschil die tijdens de wedstrijd toch wel te merken was.

Het begon dan ook gelijk minder voor de heren van team 6. Zo kwamen de heren in de 5e minuut op achterstand en lieten ze zich toch verrassen door een op dit moment sterker spelend team 7. Echter groeide de mannen van team 6 meer en meer in de wedstrijd. Verdedigend stond alles goed en zelf konden ze steeds vaker gevaarlijk worden. Dit resulteerde er dan ook in de Stijn in de 10e minuut kon scoren op aangeven van Joeri. 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na de rust was er toch net wat meer controle vanuit team 6. In de 26e minuut werd Stijn onderuit gehaald in de buurt van het doel. Daan wist deze vrije trap te verzegelen en tekende voor de 2-1. Niet heel lang daarna was er toch een kleine verzwakking in het spel van team 6 en daar wist team 7 met alle liefde van te profiteren. 2-2. Gelukkig wisten de heren dit al vrij snel weer recht te zetten en wist Daan op aangeven van Stijn te scoren. 3-2. De wedstrijd raakte ondertussen steeds meer beladen en zeker na de 3-3 van team 7 werd het toch wel een stevig en verhit potje. Ondanks het voetbaloerinstinct bleef het een nette wedstrijd, maar niet minder fel. Toch wist team 6 de hele wedstrijd binnen 5 minuten voor tijd om te draaien. Natuurlijk wist het ‘koningskoppel’ elkaar weer makkelijk te vinden…Stijn scoort op aangeven van Joeri de 4-3 in de 47e minuut. Daarna ging team 7 met een vliegende keeper spelen. Met nog 1 minuut op de klok en een verkeerde pass van team 7 kon Ronald vanaf eigen helft scoren in open doel. Dit was dan ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd en de scheids floot af na de aftrap.

Al met al een mooi resultaat voor de mannen van team 6. De komende weken hebben zij rust en kunnen zij zich klaarmaken voor de 2 allesbeslissende potjes tegen een voor hen nog onbekend team, Holz. Wij zien iedereen graag dan op de tribunes!