League: Beker

Spaubeek 1 — ZVV Le Soleil 6

2de Bekerwedstrijd (laaste bekerwedstrijd) (Spaubeek – Zvv Le Soleil)

Maandagavond 27 sept. Klokslag 20.30 stond het 2e champions league duel van onze jongens op het programma. Dit keer uit naar het altijd zonnige Spaubeek!

Aangezien we deze doordeweekse wedstrijden nu al beu zijn sturen wij onze keeper Nick tennissen en trekken we sterspeler Joeri twee linker handschoenen aan!

We komen dan ook al vroeg in de wedstrijd op achterstand maar weten de schade te beperken tot de rust, 2-0. Na rust laten onze jongens zien dat we toch wel kunnen voetballen en creëren we een paar goede kansen waar ook de aansluitingstreffer uit valt. Een snelle actie van Daan op de rechterkant zorgt ervoor dat hij zelf een schietkans krijgt maar dit schot word weggeslagen door de doelman van Spaubeek, doordat we er als de kippen bij zitten word de tweede bal gelijk opgepakt door Jordan die de bal via Dennis terugkrijgt en tekent voor de 2-1. Deze score blijft lang op het bord staan en dat maakt de jongens uit spaubeek toch een beetje nerveus. Dit werd duidelijk na het uitbundig gejuich bij de 3-1 die ze uiteindelijk 11 minuten voor tijd weten te maken! Helaas was dit ook de genadeklap voor Soleil en dat zorgde voor nog twee tegentreffers binnen 5 minuten.
Jammer maar helaas nemen wij afscheid van dit beker avontuur en leggen wij de volle focus op de competitie.

Koutenveld 4 — ZVV Le Soleil 7

Eerste wedstrijd van team 7.
De eerste helft liep het spel voor Soleil prima. Door een paar goede acties kwam de ploeg snel 0-2 voor. Koutenveld kwam terug en daarna ging het op en neer met een ruststand van 2-4 als gevolg. Na rust kakte Soleil in, het gebrek aan het hebben van conditie nam de overhand. Koutenveld bleef slim spelen waardoor zij snel de aansluiting vonden. Soleil kon nog een keer scoren voordat de wedstrijd uit handen werd gegeven. Einduitslag 6-5.

Scoreverloop:
0-1 Buttgen
0-2 Heinen
1-2
1-3 Borjans
2-3
2-4 Embregts

3-4
3-5 Sormani
4-5
5-5
6-5

ZVV Le Soleil 1 — De Keelkampers/Transpo Nuth 3

Wedstrijdverslag: Na een tijd niet meer gevoetbald te hebben was dit weer de eerste wedstrijd.
Allemaal weer een beetje onwenning. Nieuwe regels enz. Naar een aarzelend begin creerden we genoeg kansen, maar hij wilde er niet in. De eertste beste kans die Keelkampers kreeg ging er wel in. Daarna bleven we gewoon voetballen en waren wij de betere ploeg die genoeg kansen kregen en uiteindelijk ook vaak genoeg scorden. Min puntje was dat we vaak weer snel een tegen goal kregen. Echter na de rust werd het verschil wel gemaakt en kwamen we op een voorsprong van 3 doelpunten. Dit gaven we niet meer weg ondanks dat we maar 1 wissel hadden.
Man of the Match: Joey

Doelpuntenmaker(s) en scoreverloop: 0-1, 1-1 Wesley, 2-1 Bram, 2-2, 3-2 Bram. RUST,
4-2 Joey. 4-3, 5-3 Bram, 6-3 Abdel, 6-4, 7-4 Joey, 7-5.

ZVV Le Soleil 6 — zvv Cosmos ’78 2

Op 11 september om 17:30 begon dan de eerste beproeving voor de mannen van soleil 6 tegen Cosmos.

De wedstrijd kwam rustig op gang en beide teams speelden aftastend. Na een verwerkingsfout achterin bij Cosmos kwam de bal recht in de voeten van Ronald Geuskens die dit genadeloos afstrafte en tekende voor de eerste treffer voor de mannen van soleil. Daarna volgde een periode waarin soleil wel veel voor de goal kwam maar niet echt gevaarlijk was, evenals het team van Cosmos. Na een verloren bal in t middenveld wist Cosmos te scoren in de 20e minuut, 1-1. Niet lang daarna in de 25e minuut maakte Cosmos een overtreding net buiten het strafschopgebied. Dennis Systermans nam de bal op zich en wist de vrije trap in een vol doel te werken voor de 2-1. De mannen van soleil gingen met een voorsprong de rust in. Na de rust was soleil even niet helemaal wakker en wist Cosmos vanaf de zijlijn gevaarlijk te worden en wist nummer 99 een bal in de verre hoek te werken, 2-2. Niet lang daarna in de 29e minuut kwam soleil gelijk met het antwoord. Stijn van Rhenen wist op aangeven van Joeri Pelzer te scoren. In de 39e minuut, Na een perfecte aanval wist Joeri Pelzer op aangeven van Stijn van Rhenen de bal in het doel te werken, 4-2. Echter moest doelman Nick Berendsen toch nog een laatste treffer incasseren, gelijk na de aftrap weet de nummer 3 van Cosmos nog de laatste treffer van dese wedstrijd voor zijn team te maken. Soleil bleef geconcentreerd spelen en wist dat de wedstrijd eigenlijk al in binnen was. Doordat Cosmos er nog wat van probeerde te maken vielen er gaten, uit deze ruimtes vielen nog twee goals. In de 43e minuut scoort Stijn van Rhenen op aangeven van Ronald Geuskens. En vlak voor tijd, wanneer de doelman van Cosmos zich ging bemoeien met de aanval en dus een open doel achter zich liet. Wist Nick Berendsen, de keeper van soleil, met een perfect geplaatst balletje vanaf eigen doelgebied de bal over de keeper te krijgen en in het rechterkruis te scoren. Wereldgoal.En de kers op de taart, dit zou uiteindelijk ook de uitslag van de wedstrijd blijven. Een verzorgde pot voetbal vanaf de kant van soleil. De mannen zijn geen enkele seconde echt de controle over de wedstrijd kwijt geweest en dit geeft een goed perspectief voor komend seizoen.